BORBÉLY TOVÁBBRA SEM TÁRGYAL ÉRDEMBEN A CSEPELI KÖLTSÉGVETÉSRŐL

Csepelnek költségvetésre van szüksége! A költségvetés a kerület legfontosabb döntése minden évben, hiszen itt dől el, hogy mire költjük a csepeliek pénzét, milyen nagy beruházások tudnak megvalósulni. Többször is jeleztem ezt a polgármester felé, és a Pénzügyi Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság elnökeként egyeztetést is kezdeményeztem a frakcióvezetőkkel. Erre az egyeztetésre a Tanácstermet persze nem kaptuk meg, ahol Borbély Lénárd bejelenthette a saját egyesületének indulóit, így Szabó Szabolcs sietett segítségünkre, és felajánlotta irodáját. Az egyeztetésen az ellenzéki pártokkal és Szabó Szabolccsal vettünk részt végül, mind a fideszes Borbély mind pedig a Németh-féle Fidesz távolmaradt ettől.

Javaslatainkat végül levélben küldtük el, melynek főbb pontjai a következők voltak:

  • Közlekedési problémák megoldása:
    • A gerincút tervezésének folytatása
    • Utak felújítása, közlekedési csomópontok átszervezése
    • Parkolási helyzet kezelése
  • Szakrendelések várólistáinak csökkentése
  • Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok felmérése, felújítása, lakhatási program kidolgozása.

A levelet itt lehet elolvasni: https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/posts/pfbid0zezUz4p1bLgQqxa4uXKCo7eRmHw4zVjreifyR7AFi93yARS5v7ZC9X52BmTQCowAl 

Borbély Lénárd levélben reagált az egyeztetésre, amelyben olyan kifogásokat ír, amelyek törvény szerint nem igazak, vagy direkt hazudik a csepelieknek vagy ennyire alkalmatlan a kerület vezetésére 14 év után, hogy az Államháztartási törvény legalapvetőbb szabályait se ismeri.

Erről beszélek ebben a videóban: https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/posts/pfbid02yJUAiMtzW5VgunRG8od48gzXPMg83xMvxqZPY9U7U8bgQoeyAeZL1dEouwkbfX1Xl 

Végül ennek a nyomásnak a hatására mégiscsak összehívott egy frakcióvezetői „egyeztetést” a polgármester. Ez inkább eligazítás volt, konkrétumok nélkül, az ellenzéki javaslatok befogadása nélkül. Két A4-es oldalon összevont számadatokat láthattunk, melyből a legsúlyosabb az 5,7 milliárd Ft dologi kiadás volt, mely semmilyen mértékben nem volt részletezve és nem tudtuk meg, mire szánjuk azt a pénzt. A megbeszélés után személyesen is kértem, hogy beszéljünk érdemben is ezekről a számokról, a mai napig ilyen nem történt.

Ebben az élő bejelentkezésemben beszéltem erről az „egyeztetésről:” https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1413700919567605

A héten törvényileg köteles már előterjeszteni a polgármester a költségvetést, kíváncsian várjuk a részleteket, de túl sok jó hírre azért nem számítunk.

KÖZÖSEN MEGVÉDTÜK A BUDAPEST-BÉRLETET

Januárban petíciót indítottunk, és aláírásokat gyűjtöttünk a Budapest-bérlet megőrzéséért, hogy ne büntethesse meg Lázár János a budapestieket, és különösen minket csepelieket, hogy a továbbiakban se kelljen külön bérletet vásárolnunk a HÉV-re. 

Köszönjük mindenkinek, aki aláírta, ezzel is nyomatékot adva a csepeliek érdekének. Karácsony Gergely a minisztériummal folytatott egyeztetése nyomán megmenekült a Budapest-bérlet, márciustól ugyanúgy használhatjuk a Budapest-bérletünket, mint eddig is. 

Köszönjük a támogatást!

ONLINE FOGADÓÓRA

A decemberi jégpályás fogadóórám után januárban egy hasonlóan exkluzív helyszínről jelentkeztünk: a saját konyhámból tartottam meg az online fogadóórámat.

A következő online fogadóórám egy különleges alkalom lesz, Szabó Szabolccsal együtt várjuk a lelkes érdeklődőket, kérdéseket, együtt beszélünk az előttünk álló feladatokról, most csütörtökön, január 15-én 17 órától. A részletekért kövesd figyelemmel a Facebook oldalamat!

Február 27-én pedig a szokásos online fogadóórával jelentkezem ismét. A kérdéseket, észrevételeket addig is várom, keressetek nyugodtan, ha bármi felmerül!

Itt megtekinthető a januári fogadóórám közvetítése: https://www.youtube.com/watch?v=aXQ7YWEgy5c

LEMONDOTT NOVÁK KATALIN KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK

Kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil-segítő igazgatóhelyettesének, K. Endrének a fideszes Novák Katalin, és ez egy Kúria határozat miatt nyilvánosságra került. Országos tiltakozásba kezdtünk, követeltük Novák lemondását. 

Egy pillanatig se volt kérdéses számomra, hogy részt veszek a kiállásban. 10 évig tanítottam, amíg nyáron el nem bocsátottak kirúgott kollégáim melletti kiállásomért. Akkor is elmondtam, hogy nem a pedagógusbérekről szól a tiltakozás, hanem a rendszerről. Arról a rendszerről, ahol évekig molesztálhat valaki gyerekeket, egyet közülük öngyilkosságba kergetve.

Az a K. Endre, akinek kegyelmet adott a fideszes Novák Katalin, a rábízott gyerekek bizalmát árulta el. Azokét a gyerekekét, akikért ő vállalt felelősséget, nem támogatást és biztonságot nyújtott, hanem tovább mélyítette a már meglévő sebeket.

Ez az ember elárulta a szakmát, elárulta a rábízott gyerekeket. Tudta, hogy bármit megtehet, mert a rendszer része. Igaza lett, a kormány javaslatára Novák Katalin kegyelmet adott neki. Ő ezzel újra taníthat, a státusztörvény ellen tiltakozó pedagógusokkal szemben.

Novák Katalin és Varga Judit azóta, február 10-én mindketten lemondtak pozíciójukról, és távoznak a közéletből. Magyarázatot a kegyelemre azonban azóta sem kaptunk, ahogy bocsánatot se kértek, a bicskei áldozatokhoz sem szóltak egy szót se. Most már csak a pedofilvédő rendszer kiépítője, így az ügy valódi felelőse van hátra, a kormány vezetője, Orbán Viktor lemondását várjuk. 

Gyertek velünk tüntetni, ne játsszon ez a kormány a gyerekvédelemmel! Valódi védelmet a gyerekeinknek!

Ha te is felháborítónak tartod, és tennél valamit a rendszer lebontásáért, csatlakozz hozzánk!

Itt tudsz jelentkezni önkéntesnek: https://momentum.hu/legyel-te-is-onkentes

Itt tudsz jelentkezni a pártba: https://momentum.hu/csatlakozz