Borbély Lénárd visszaélt hatalmával és meg akarta károsítani a csepelieket!

Hét értékes telket szeretett volna áron alul átjátszani a Gerulus Kft-nek a Francia-öböl környékén, valamint a Királyerdőben. A kerület vezetője kihasználta a COVID idején érvényes különleges szabályokat, amikor egyedül is döntést hozhatott. Szerződést kötött a Gerulus Kft-vel, amely így opciós vételi jogot kapott, a telkek valós értékéhez viszonyított alacsony kétmilliárdos vételár 5%-át kifizetve, 2023. június 30-ig bármikor megvásárolhatja az ingatlanokat. A 2021 nyarán rögzített árakon! Vajon miért volt olyan sürgős a koronavírus-járvány elleni védekezés kellős közepén ezt az ügyletet nyélbe ütni? Ráadásul ilyen rossz feltételekkel?

Ezek a területek különösen értékesek Csepel számára. Összefüggő zöldterületet képeznek, amely rekreációs célokkal szolgálnák leginkább a kerület lakóit. Különleges kincs ez manapság, nekünk pedig vigyáznunk kell rá. S nemet mondani arra, hogy a Borbély-haver Gerulus Kft. építkezzen a területen…

A csepeli ellenzék nem támogatta a területek eladását. Sőt, azok visszavásárlására szólította fel az önkormányzatot. Borbély Lénárd azonban nem vette napirendre a kérésünket, ezért a májusi testületi ülésre újra benyújtottam. Ekkor már a lakosság segítségét is kértem, aláírásgyűjtésbe fogtunk, hogy meghiúsítsuk a telkek eladását.

Borbély Lénárd végül ebben az ügyben is meghátrált. Természetesen a tőle megszokott módon. Az általam benyújtott javaslatot továbbra sem vette napirendre, a szerződés felbontását azonban ő maga kezdeményezte, a testületi ülés előtt pár perccel pedig a visszavásárlási jog gyakorlását is beemelte a határozatba.

Örülök, hogy megvédtük ezeket az értékes csepeli ingatlanokat, az ügy azonban még nincs lezárva. Amíg a szerződés ténylegesen meg nem szűnik, és bizonyossá nem válik, hogy a területek a csepeli közvagyon részei maradnak, addig nem lehetünk nyugodtak. Továbbra is figyelni fogom az ügy alakulását.

Polgármesterjelöltként olyan Csepelt hozok létre, ahol a közvagyon gyarapodik, a kiváltságosok zsebe helyett. Most ugyanis Borbély Lénárd és Németh Szilárd köre versenyez egymással az egyre zsírosabb koncokért.