Augusztus elején lezárult a Zászlós Szálló ügye. Az elmúlt hónapokban én is napi szinten foglalkoztam a hajléktalanság szélére került családok megsegítésével. Végül a szállóban lakó minden család lakhatása megoldódott.

De ez korántsem Borbély Lénárdon múlott, hiszen ő már szeptemberben (lassan egy éve!) azt hazudta, hogy az ügynek vége, a lakhatási kérdések pedig megoldódtak. Mint kiderült ez akkor még korántsem volt így.

A csepeli önkormányzat korábban megszavazta az Indotek Group újabb csepeli beruházásait lehetővé tevő rendeletmódosításokat, mégsem oldották meg a szállóban élők lakhatását.

Idén májusban Borbély Lénárd újabb 200 millió forint közpénzt akart arra költeni, hogy az Indotek helyett a kerület oldja meg a problémát.  Erre természetesen az ellenzékkel közösen nemmel szavaztam, mert ez a pénz is a Borbély-haverokhoz vándorolt volna. Így mentettünk meg 200 milliót a csepelieknek. Végül elég volt egyetlen családnak önkormányzati lakást biztosítani.

Borbély Lénárd a Zászlós Szállót is csak a maga és a haverjai gazdagításásra akarta használni, cseppet sem érdekelte, hogy a szállóban lakókkal mi történik, hova mennek, hogyan folytatják az életüket. Borbély Lénárd emberek helyett pénzkötegeket lát, amiből ő vagy a haverjai még  gazdagabbak lehetnek…

Külön köszönet a Kiút Egyesületnek és a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy az elmúlt hónapban az ügyben segítségemre voltak, és minden eszközzel segítették az új lakhatási feltételek kialakítását a hajléktalanná válással fenyegetett családoknak!