BORBÉLY LÉNÁRDNAK NEM FONTOS A DEMOKRÁCIA!

A fideszes Borbély Lénárd önhatalmúlag úgy döntött, hogy nem tartja meg a munkatervbe előre beütemezett ülést!

Borbély Lénárd ezzel újra megmutatta, hogy számára a demokrácia nem fontos. Egy személyben, önkényesen szeret döntéseket hozni.

Legutóbbi ilyen döntésének következménye, hogy a csepeli önkormányzatnak 200 milliót kellett fizetnie a strand felújítás leállítása körüli szabálytalanságok miatt.

Borbély Lénárd, mint minden fideszes, csak akkor szeret beszélni, ha az neki vagy pártjának fontos, és kifelé jól mutat.

Erre a testületi ülésre három határozati javaslattal is készültem, de így egyiket sem engedték megtárgyalni:

  1. Az önkormányzat álljon ki a Jedlik elidegenítésével szemben! A hírek szerint az állam és a katolikus egyház is szívesen elvenné Csepeltől. Ez nyílt titok, Németh Szilárd nyilvánosan is támogatja a csepeli vagyon elvételét, és Borbély sem hajlandó kiállni érte, nem mer tiszta vizet önteni a pohárba, mert nekik a legfontosabb, hogy Orbán Viktorral ne kerüljenek szembe.
  2. Csepel polgármestere álljon ki az M0-ás ingyenessége mellett, követelje a kormánytól, hogy ne vezessék be a hídvámot!
  3. A tehervasúti fejlesztési projektet csak akkor támogassa az önkormányzat, ha a Gubacsi híd közúti része is fejlesztésre kerül, a Corvin csomópontot kétszintessé teszik és a gerincút építése tovább folytatódik!

Természetesen mindegyik előterjesztést be fogom nyújtani a novemberi ülésre is.

MIT TERVEZ A KORMÁNY A CSEPELI KÖZLEKEDÉSSEL?

Szabó Szabolcs ismét írásbeli kérdéssel fordult Lázár Jánoshoz a Corvin csomópont és a Gubacsi híd fejlesztésével kapcsolatban.

2023. szeptember 19-én ugyanis megjelent a Magyar Közlönyben, hogy a kormány már nem a Corvin csomópont és a Gubacsi híd együttes fejlesztésében gondolkodik.

A legújabb tervek szerint csak a Gubacsi híd vasúti részét újítják majd fel, Európai Hálózatfinanszírozási Eszközre pályázva.

Itt írtunk erről bővebben: https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/posts/pfbid02LvhKBJFMzdwNWVnuQvL2G5U6LD3qd4g1w1bvaFbSD5HMonuLfQtaBkEHobmRF1RFl

KÖZLEKEDÉSI KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS – MEGHÍVÓ

2023. november 23-án 18:00-tól közlekedési kerekasztal beszélgetést tartunk Csepelen a Burattino Iskolában Hogyan lesz 21. századi közlekedés Csepelen? címmel.

Az esemény folyamán körbe szeretnénk járni Csepel legfontosabb közlekedési kihívásait, és az arra adható megfelelő megoldási javaslatokat, valamint hogy a meghívottak saját kerületükben vagy a fővárosban – milyen hasonló problémákkal szembesültek, és hogyan sikerült azokra megoldást találni.

Meghívott vendégeink:

Balogh Samu – Várostervező, Karácsony Gergely kabinetfőnöke
Győrffy Máté – Terézváros városfejlesztésért felelős alpolgármestere

Moderátor: Gy. Szabó Csilla, újságíró

Várunk mindenkit szeretettel a helyszínen! Aki nem tud jönni, az élőben követheti a Facebook oldalamon is az eseményt.

A Facebook esemény linkje az alábbi linkre kattintva érhető el:
https://www.facebook.com/events/3570509733191649

ONLINE FOGADÓÓRA

2023. november 28-án kedden 17:00 órától tartom a következő online élő fogadóórámat a Facebook oldalamon.

Addig is várom minden Csepellel kapcsolatos kérdéseteket, hozzászólásotokat, ötleteiteket, és természetesen a kritikáitokat is. Ezeket emailen, Facebookon üzenet vagy komment formájában is eljuttathatjátok hozzám.

Addig is nézzétek meg a közös fogadóóránkat, amelyen Szabó Szabolccsal számoltunk be az együttműködésünkről itt: https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/videos/313225098122190

A FIDESZ TOVÁBB NÖVELNÉ A CSEPELI FORGAMAT

Az alábbi ábrán is látható, hogy a II. Rákóczi Ferenc út terhelése 2018. óta jelentősen megnövekedett, az M0-ás hídvám bevezetésével pedig ez még csak tovább növekedne.

2023. október 11-én egész napos figyelemfelkeltő akciót tartottunk a hídvám ellen, melynek során forgalmat számláltunk.

Saját számlálásunk alapján 18161 jármű hajtott el a II. Rákóczi Ferenc út és a Tejút utca kereszteződésében (14 070 személygépjármű, 3537 teherautó/kamion, 376 autóbusz, 178 motor), ami körülbelül közel 24000 (23 713,9) egységjárművet jelent. Az egységjármű a személygépkocsinak megfelelő terhelést okozó autóra átszámított, hivatalos forgalomszámlálásnál használatos mértékegység. 2018-ban mindössze 15000 egységjármű hajtott keresztül ezen az úton egy nap.

Itt írhatod alá a petíciót az M0 hídvám ellen, ha még nem tetted volna: https://momentum.hu/peticiok/ingyenes-m0/

Itt olvashatsz bővebben a forgalom alakulásáról: https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/posts/pfbid02nP7CkQ9eTpMcZxTUz6EUCQX736uCMnnbtKiCZBeQ7d5Ttp3RhqRTQwKa3wh54hnpl

Az általunk mért forgalmi adatok 2023. október 11-én

TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁS HELYETT IGAZSÁGOT!

1956. november 11-én ért véget Csepelen a forradalom. A tankönyvekből ismert november 4. után az itteni ellenállók még egy hétig tartották a kerületet az elképesztő szovjet túlerővel szemben. Ehhez mérten a megtorlás is durva volt. Tizenkét csepeli forradalmárt végeztek ki, sokaknak kellett emigrálniuk a büntetés elől, két emigránst a távollétében halálra is ítéltek, három résztvevő pedig kiemelkedően hosszú börtönbüntetést kapott.

Csepel legújabb közparkját Németh Szilárd parlamenti padtársáról, Wittner Máriáról keresztelte el Borbély Lénárd, majd saját, önkormányzati pénzből kitömött egyesülete október 23-án, a hivatalos csepeli megemlékezés keretében átadott egy 56-os emlékművet. Ez az emlékmű nem a csepeli 56-os hősöknek állít emléket, egyetlen célja a politikai árokásás és a szélsőjobboldali propaganda. Az emlékmű kizárólag Wittner Máriának állít emléket, és a rávésett parlamenti beszéd az 56-ra történő emlékezés helyett az akkor kormányzó Fidesz politikai ellenfeleinek szól.

Az emlékművet ezért november 11-én egy csepeli hősökre emlékező felirattal láttam el. Néma főhajtással emlékeztem a halálraítélt és börtönbe zárt ellenállókra, illetve mindenkire, aki részt vett a csepeli ellenállásban.

Erről bővebben itt írtam: https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/posts/pfbid02iXfS6WKfB9py6k6qnihs1yRwJazis2nBb4poWiYoTSr5n5e9sHdAaE2d7kP2Bdxnl

A MOMENTUM HAZA AKARJA HOZNI AZOKAT A PÉNZEKET, AMIKET ORBÁN MIATT NEM KAP MEG MAGYARORSZÁG!

A Momentum arra keres megoldást, hogy több közvetlen európai uniós forrás legyen elérhető, különösen a helyi önkormányzatok számára.

Cseh Katalin, európai parlamenti képviselő is erre tett ígéretet Csepelen október 11-én az egész napos figyelemfelhívó akciónkon, ahol a II. Rákóczi Ferenc úton áthaladó forgalmat számoltuk, és erről írt levelet Donáth Annával, a Momentum másik EP képviselőjével és Gelencsér Ferenccel, a Momentum elnökével Ursula von der Leyenhez.

Az EU-s pénzek hazahozataláról itt írtunk bővebben: https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/posts/pfbid0d2SfdL8az2nyhew1HtJNf7E5m9UssaHFFU67M9HZXXymJwRrmRjmYTagPfTaprVTl

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Ha lenne kedved máskor segíteni a fentiekhez hasonló akciókban, vagy csak részt vennél a csepeli közéletben, használd az alábbi linkek valamelyikét:

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretnéd a híreket hírlevél formájában is megkapni, itt iratkozz fel: https://momentum.hu/hirlevelek/politikus/dukan-andras-ferenc