EGÉSZ NAPOS AKCIÓ A HÍDVÁM BEVEZETÉSE ELLEN

Hídvám helyett modern hévre, hidakra és főleg a 2012-ben leállított gerincút-építés folytatására lenne szükség. Az M0 fizetőssé tétele tovább fogja növelni az amúgy is elfogadhatatlan zaj- és környezeti terhelést.

A Fidesz becslései szerint „csak” néhány ezer autóst érint naponta a fizetőssé tétel. Az M0 forgalmához képest ez lehet, hogy semmi, de a mi túlterhelt csepeli közlekedésünk még rosszabb helyzetbe kerül.

Németh Szilárd és Borbély Lénárd egymás kiszorításával van elfoglalva, a csepeli Fideszből már ki is zárták Borbélyt, a budapesti Fidesz frakcióban pedig Németh Szilárdnak nincs szava. 13 éve vezetik a kerületet, együtt se tudtak semmit előrelépni a valódi problémák megoldásában, most egymás ellen hadakozva végképp nem fognak.

A Fővárossal és az Európai Unióval összefogva kell megoldanunk a közlekedés problémáit. Ezért csepeli polgármesterjelöltként, Szabó Szabolccsal közösen, vendégül láttam szerdán a II. Rákóczi Ferenc út mellett a Momentum európai és országgyűlési képviselőit, országos politikusait, fővárosi vezetőit, a szomszédos kerületek és Szigetszentmiklós képviselőit, hogy velük közösen lépjünk fel a csepeli közlekedés további rombolása ellen. Az élő bejelentkezések videói visszanézhetőek a youtube csatornámon.

A bejelentkezések mellett a Momentum csepeli csapatával reggel 7-től este 7-ig, 12 órán keresztül számoltuk a II. Rákóczi Ferenc út forgalmát a Tejút utcai zebránál. 18 161 gépjármű haladt itt át ezalatt az idő alatt, ez óránként több mint 1500 jármű. Egy átlagos szerda alapján is megdöbbentő adatokat kaptunk. Minden ötödik jármű kamion/teherautó, úgy, hogy a kisteherautókat (transportereket) személyautóként regisztráltuk, ez a 19,5% csak a ténylegesen nagy nyergesvontatókat, platós, dobozos, ponyvás teherautókat jelenti. Ahogy az ábrán is látható dél környékén az 500-at is megközelíti az óránként áthaladó teherjárművek száma.
kép: https://drive.google.com/file/d/1nk47-KOti9MQtf5ivSUesvoTHO9LMugh/view?usp=drive_link
Ha egyetértesz vele, hogy már így is sok az áthaladó jármű Csepel útjain, akkor írd alá petíciónkat:

PETÍCIÓ A MEGSZORÍTÁSOK ELLEN

Én is maximálisan kiállok amellett, hogy ne ne lehessen további megszorításokat bevezetni a válság kezelésére Magyarországon. A kormány ne az emberektől vegye el a pénzt az általa okozott válság kezelésére

Donáth Annával évek óta együtt küzdünk egy emberközpontú magyar gazdaságért. Ehhez is kérem a csepeliek támogatását polgármesterjelöltként. Elég volt a fideszes hazugságokból!

Orbán Viktor, Németh Szilárd és Borbély Lénárd azt hazudják, hogy Brüsszel, Karácsony Gergely, Soros, Zelenszkij és még ki tudja ki a zuhanó magyar életszínvonal oka. Ideje megmutatni nekik, hogy nem lehet átverni minket, tudjuk, hogy az elmúlt 13 év felelőtlen fideszes kormányzása az oka az európabajnok magyar inflációnak.

Ez az igazság országosan és a Fidesz által vezetett Csepelen is. Hiába a látványberuházások, az emberek egyre rosszabbul élnek. Kezdjék magukon a megszorításokat!

https://momentum.hu/stopmegszoritas

TESTÜLETI BESZÁMOLÓ

Szeptember 28-án megtartottuk az Önkormányzatban az első őszi testületi ülést. A legfontosabb témák a költségvetés módosítása volt, illetve, hogy formailag megszavazzuk a Tóth Ilona Egészségügyi szolgálat átalakítását: egynapos sebészet kialakításához szükséges aneszteziológus felvételét engedélyeztük. A költségvetés módosítása, különösen a Borbély Lénárd strand-ügye miatt közpénzből kifizetett csaknem 200 milliós büntetés, illetve a csepeli ingatlanvagyon elherdálása továbbra is elfogadhatatlan az ellenzék számára, ezért ezekre a beterjesztésekkel nemmel szavaztunk.

A testületi ülést Borbély Lénárd továbbra is fideszes tempóban vezeti, csakúgy mint a hivatal is ebben a szellemiségben működik. Augusztusban megküldött kérdéseimre 30 napon kívül sem érkezett válasz, ezért a helyszínen ismételten feltettem őket, hiszen ilyenkor a polgármester köteles írásban 15 napon belül válaszolni. Olvass a kérdéseimről itt: https://www.facebook.com/photo/?fbid=722305036576776&set=a.260008712806413

Természetesen így, hogy nyilvánosan tettem fel ezeket a kérdéseket, most éppen pont 15 nap után megkaptam rájuk a választ (szóval tulajdonképpen az első igénylésem után több mint 50 nappal). A válaszok helyenként persze nem mondhatók kimerítőnek, van olyan is, ahol pontosítást kell kérnem, mert nem került a kérdés minden része megválaszolásra.

Már-már említésre sem méltó az a tény, hogy az ellenzék által benyújtott javaslatokat nem vették napirendre. A magát függetlennek, mindenki polgármesterének pozícionáló Borbély Lénárd láthatóan a NER 13. évében sem igyekszik változtatni a “jó” szokásain. A beterjesztéseimben szerettem volna egyrészt, hogy a testület foglaljon állást amellett, hogy a Jedlik épülete maradjon önkormányzati kézben és ne kerülhessen az egyházhoz. Egy nagy értékű ingatlanról van szó, amit az elmúlt években 25 milliárd forintért (a kezdeti felújítás ötszöröséért) újítottak fel, ezért nagyon fontos, hogy a csepeli önkormányzat tulajdonjoga megmaradjon.

Az ősszel több testületire lehet még számítani, legközelebb talán jövő héten. Azért talán, mert Borbély Lénárd bizonyítani szeretné, hogy a város ügyeiről nem kéne közösen ilyen gyakran beszélgetni, nincs mit megtárgyalni álláspontja szerint. A Jedlik ügyét ugyanakkor nem hagytam annyiban, ellenzéki képviselőtársaimmal újra benyújtottam egy átdolgozott javaslatot, kérve az októberi tárgyalást. Hasonlóan kértem, hogy a csepeli közlekedést negatív érintő két kormányzati tervvel szemben foglaljon Csepel hivatalosan is állást az októberi ülésen. Nagy valószínűséggel a beküldött két előterjesztésem ismét elutasításra fog kerülni, ahogy ezt már megszokhattuk. Németh Szilárd és Borbély Lénárd csak a Fideszen belüli hatalomért küzdenek, ha Csepel érdekét kéne képviselni a kormánnyal szemben, akkor mindig összezárnak.

LEZÁRULT AZ OKTATÁS HÓNAPJA

MI LESZ A CSEPELI ISKOLÁKKAL? – KEREKASZTAL BESZÉLGETÉST TARTOTTUNK

Szeptember 21-én oktatási kerekasztal beszélgetést tartottunk Csepelen, melynek keretein belül az oktatás és a csepeli iskolák jövőjéről beszélgettünk.
Házigazdák Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli polgármesterjelöltje és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő voltak.
A beszélgetésre az oktatás három fő szereplőjének képviselőjét hívtuk meg.
A pedagógusokat Varga Veronika, a Széchenyi éléről eltávolított igazgató, a szülőket Kozma Gáspár Katalin, a diákokat pedig Hegedűs Kristóf képviselte, akik egyetértettek abban, hogy a megoldás a diák, pedagógus és szülő összefogásban, a kiállásban van.
Köszönjük vendégeinknek, hogy elfogadták a meghívást, és lehetőséget adtak egy őszinte beszélgetésre. Köszönjük, Farkas Benedeknek, a Momentum budaörsi képviselőjének a moderálást, és persze köszönjük mindazoknak akik élőben vagy online követték az eseményt.

A beszélgetés itt visszanézhető:

https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/videos/3420856538228566

ÁLOMISKOLA PODCAST

Orosz Anna a múlt hónapban meghívott az Álomiskola Podcast műsorába oktatásról, jövőről és egy olyan (elképzelt) iskoláról beszélgetni, ami valóban a diákok érdekeit szolgálja, ahol nincs szegregáció, ami mindenki számára elérhető, ahol a tanároknak nem kell betarthatatlan és ideológiailag átitatott Nemzeti Alaptantervet követnie. Ahol a diákok és a pedagógusok nem túlterheltek. Ahova jó és érdemes járni.

A sors, vagy inkább Marosi Beatrix és a Fidesz otromba fintora, hogy a kiléptető papírjaim kézhezkapásának másnapján érkeztem Annához beszélgetni, pont aznap, amikor elbúcsúztam a kollégáimtól, és addigi munkahelyemtől. Mindezek miatt kicsit zaklatott lelkiállapotban érkeztem, de véleményem szerint szuper és hasznos beszélgetés volt.

Az alábbi linkre kattintva tudjátok nézni/hallgatni az Álomiskola Podcastot.

RADÓ PÉTER CSEPELEN

Szeptember 28-án oktatáspolitikáról és oktatási témákról beszélgettünk Csepelen Szabó Szabolccsal és Radó Péter oktatáskutatóval.
Különböző módon, de mindhárman az oktatásért és egy jobb, élhetőbb Magyarországért küzdünk.
Oktatáspolitikusként és polgármesterjelöltként is kötelességemnek érzem, hogy folytassam ezt a harcot, és leváltsam a fideszes Borbély Lénárdot Csepelen, aki módszeresen asszisztál a csepeli iskolák ellehetetlenítéséhez.

ONLINE FOGADÓÓRA

  1. október 24-én kedden 17:00 órától tartottam online fogadóórámat, mely itt visszanézhető:

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Ha lenne kedved máskor segíteni egy hasonló akcióban, mint amit most az M0-ról szólt, vagy csak részt vennél a csepeli közéletben, használd az alábbi linkek valamelyikét

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretnéd a híreket hírlevél formájában is megkapni, itt iratkozz fel: https://momentum.hu/hirlevelek/politikus/dukan-andras-ferenc