FÉLNEK TŐLEM, MERT NEM FÉLEK TŐLÜK!

Szeptember elején a Fidesz sunyin kirúgatott a tanári állásomból, mert kiálltam meghurcolt kollégáimért. A magát függetlennek beállító, de valójában még mindig fideszes Borbély Lénárd és csapata a közmédiával és a propaganda gépezet többi tagjával összefogva, igazságtalan lejárató kampányba kezdett ellenem, mint csepeli kisvállalkozó, pedig csak kimondtam az igazságot: rosszul vezeti a kerületet. A csepeliek azonban ennél többet érdemelnek, ezért indulok el polgármesterjelöltként.

Két szenvedélyem van: a tanítás és a vendéglátás. Előbbit, a tanítást azonban nem folytathatom. Marosi Beatrix, a tankerület vezetője, a ,,főnököm” sunyi módon, nyáron, levélben rúgott ki, a háborús veszélyhelyzet alapján hozott rendeletre hivatkozva, pedig az elmúlt fél évben többször kerestem ügyem megoldása érdekében, legutolsó levelemben személyes találkozót is kértem. Kirúgott, de a szemembe nézni, a kérdéseimre válaszolni nem mert. Kirúgott, mert tudja, hogy december elseje óta azért nem tartom meg az óráimat, mert igazságtalanul elbocsájtott kollégáimnak még mindig nem szolgáltattak igazságot. Azért döntöttem az engedetlenség mellett, mert adott szavam mindig megtartom. Tavaly októberben nyilvánosan ígéretet tettünk több kollégámmal, hogy amennyiben valakit elbocsájtanak, azonnal határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdünk. Tartottuk a szavunkat, a legtöbben közülünk azóta felmondtak, esetleg a tiltakozás más módjait választották. Én tartottam ki legtovább az engedetlenség mellett, s most, a tiltakozás kezdete után több mint 250 nappal, végül engem is elbocsájtottak.

Azonban nem csak a kirúgásommal kellett szembesüljek, hanem azzal is, hogy Borbély Lénárd csepeli polgármester, valamint alpolgármestere, legmagasabb fideszes kapcsolataik birtokában lejárató kampányt indítottak ellenem a propagandában.

Lássuk, valójában mi is mi az igazság velem kapcsolatban. Borbély Lénárd és társai úgy tűnik, csak cégem bevételével foglalkoznak lejáratóanyagaikban, és ,,véletlenül” vagy inkább készakarva összekeverték cégem árbevételét a nyereséggel. Pontosan úgy, ahogy összekeverték az önkormányzati tiszteletdíjam bruttóját is a nettójával. Nyilván Borbély Lénárd és fideszes haverjai olyan vállalkozásokhoz szoktak, amelyekben a tiszta bevételt kell lenyúlni, ezért nem is tudják, mit jelent a kiadás. Egy valódi kisvállalkozónak azonban költségei is vannak, különösen most, amikor a Fidesz rossz kormányzása miatt az egekbe szökött az infláció. A két cégből, társtulajdonos lévén, összesen kevesebb mint havi 100 ezer forint nyereséget kapok. Valójában azonban ezt se vettük ki a cégekből, a hasznot fejlesztésekre és a működés stabilizálálsára fordítjuk. Nem szeretnék ugyanis semmilyen extra profitra szert tenni a vállalkozásaim révén, mert számomra a jó minőségű csepeli pizza és a baráti hangulatú vendéglátás az igazi cél. Valamint az, hogy olyan munkalehetőséget adjunk a fiataloknak, amelynek során bevonjuk őket a döntések meghozatalába, a közösen elért sikerből pedig mindenki részesül.

Erről a Klubrádió kérdéseire is válaszoltam, ezt az alábbi linkre kattintva lehet meghallgatni:

Elbocsájtásomról és az oktatás problémáiról interjút adtam az ATV-nek, az erről készült felvételt az alábbi linkre kattintva lehet megnézni::

ISKOLA A TŰRÉSHATÁRON

Tóth Endre országgyűlési képviselő indított egy vlogot a mai magyar oktatás helyzetéről, amelyben legutóbb én is beszélhettem a csepeli igazgatók kirúgásáról, majd a tiltakozások hatására az egyik vezető visszahelyezéséről.

Nézzétek meg itt: https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/videos/614342557541242/

ONLINE FOGADÓÓRA

  1. szeptember 26-án kedden 17:00 órától tartom a következő online élő fogadóórámat a Facebook oldalamon.

Addig is várom minden Csepellel kapcsolatos kérdésüket, hozzászólásukat, ötletetüket, és természetesen a kritikáikat is. Ezeket emailen, facebookon üzenet vagy komment formájában is eljuttathatják hozzám.

NEM LÉSZ HÉV FELÚJÍTÁS, DE BORBÉLY A SPORT MIATT AGGÓDIK

A „rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében” számos fővárosi és néhány vidéki fejlesztést is töröl a Kormány.

Több olyan pont is hátrányosan érint bennünket, csepelieket:

A 150-es vasútvonal Soroksári út menti nyomvonalának áthelyezése a Határ út és a Kvassay Jenő út közötti szakaszon. (vagyis a Gubacsi híd és a Kvassay híd közötti közlekedés javítása a pesti oldalon)

A H7-es csepeli HÉV fővárosi villamoshálózatba való integrálása.

Borbély Lénárdot azonban nem érdeklik a mindennapi emberek közlekedési gondjai, őt csak a fideszes narratíva szajkózása foglalkoztatja. Hiába ígérte meg kampányában többször is, hogy felújítja a Gubacsi hidat, megépíti a Gerincutat, fejleszti a HÉV-et, Lázár Jánosnak írt levelében ezeket még csak nem is említi, fontosabb neki a látvány-sportberuházások megvalósítása.

Hiába próbálja hazug módon elhitetni az emberekkel, hogy már nem fideszes, most is arról beszél, hogy 2010 óta milyen jól teljesít Magyarország és Csepel. Továbbra is a fővárosi Fidesz frakcióban ül, miközben vakon hű politikai otthonához. Lássunk tisztán: “kiskakasharca” Németh Szilárddal vagy épp Lázár Jánossal, egyszerű fideszes belháború Orbán Viktor kegyeiért.

A GUBACSI HÍD ROHAD, A GERINCÚT NEM ÉPÜL, DE AZ M0-SON HÍDVÁMOT VEZETNÉNEK BE

A csepeli közlekedés riasztó állapotban van. A HÉV-szerelvények öregek, a Gubacsi híd lassan leszakad, a Gerincút pedig, ami megoldaná a csepeli közlekedési dugók problémájának jelentős részét, továbbra sem épül

Mit lép erre a Fidesz? Hídvámot vezet be az M0-s hidakon.

Ez egyértelműen Csepel felé nyomja majd a sziget forgalmát, így a már most is elviselhetetlen csúcsforgalmi dugók még nagyobbá duzzadnak.

Borbély Lénárdot nem zavarja pártja, a Fidesz intézkedése, hiszen ő nem zötykölődik a forró héven, számára nem fontos a felújítás, a légkondicionálás, nem számít a rohadó Gubacsi híd, és a Gerincút sem. Ha a Fidesz dönt, Borbély hallgat, esetleg Karácsony Gergelyre mutogat. Ez a szereposztás 13 éve tökéletesen működik.

Az M0-s hídvám ügyében írtam egy javaslatot az Építési és Közlekedési Minisztériumnak. Ebben arra hívtam fel a figyelmet, ha megépül, a régóta ígérgetett Gerincút, aminek forrását a Fidesz az elmúlt években többször elutasította, helyette propagandára és a MOL kitömésére használta az erre szánt magyar és uniós pénzeket, ha a Weiss Manfréd út vasúti kereszteződés végre kétszintes lesz, ha felújítják a Gubacsi hidat, meghosszabbítják dél felé a HÉV vonalát és megépül hozzá a P+R parkoló, akkor, és csakis akkor lehet beszélni igazi változásról. Addig nem.

Itt olvasható a minisztériumnak küldött levelem: https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/posts/pfbid029peiH4KdkcpYjLjTfPm4seXMgFaatxBkAxW6hKUNN3u32LKXzRuW4unnnezfcBLzl

A javaslataimra a mai napig nem érkezett válasz.

Azt gondolom, hogy leginkább a teljesen ingyenes, a város elkerülésére ösztönző M0-sra és kényelmes, tiszta, gyors tömegközlekedésre van szükségünk.

Valamint egy olyan csepeli polgármesterre, akit nem a fideszes barátai, önmaga és haverjai meggazdagodása érdekli, hanem a csepeli polgárok valódi érdekeit nézi. Ezért szállok harcba , ehhez kérem a csepeliek támogatását is.

Ebben a témában a Momentummal egy petíciót indítunk, keressétek pultjainkat. Az aláírásgyűjtés helyszíneiről facebook oldalamon fogok beszámolni, illetve a petíció online is aláírható a
https://momentum.hu/peticiok/ingyenes-m0/ címen.

FIGYELEMFELHÍVÓ AKCIÓT TARTOTTUNK A KIS-DUNA PARTON

Örömteli, hogy a csepeli önkormányzat rengeteg új fát ültetett az elmúlt években. Az viszont szomorú, hogy amíg az egykori fideszes barátok, Borbély Lénárd és Németh Szilárd azon versenyez, hogy melyikük legyen Orbán Viktor kiskedvence, addig a facsemeték gondozására láthatólag kevesebb figyelem jut. Csepel egyik legszebb és legkedveltebb részén, a Kolonics György sétányon, a Daru-domb és a Kis-Duna öböl között elültetett fák közül sok csemete teljesen kiszáradt és a többi pedig szemlátomást nagyon rossz állapotban van. Hasonló a helyzet az egész kerületben. A Csepeli Momentummal figyelemfelhívó akciót indítottunk. Kértük a Városgazdát az elpusztult fák cseréjére és a rossz állapotú fák megmentésére, a Zöld Sziget Programmal kapcsolatban pedig levélben kérdeztem a kerület a jegyzőjét. Reméljük, hogy ezzel a kis fricskával elérjük, hogy minél több fát sikerüljön megmenteni.

Az figyelemfelhívó akcióról készített videó visszanézhető az alábbi linkre kattintva:

https://www.facebook.com/dukanandrasferenc.momentum/videos/1321711588777682

CSALÁDI PIKNIK CSEPELEN A MOMENTUM KÖRNYEZŐ HELYI SZERVEZETEIVEL

Meghívtuk Csepelre és egy jó hangulatú délutánt tölthettünk együtt a környező helyi szervezetek tagjaival.

Soroksárról Ritter Ottó és Szigetszentmiklósról Gyurcsik József polgármesterjelöltek is velünk tartottak. A környező kerületek és Szigetszentmiklós stratégiai partnersége kiemelten fontos számunkra, most is közösen lépünk fel az M0 ügyében.

Ha te is csatlakoznál hozzánk, itt megteheted: https://momentum.hu/csatlakozz/

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Ha lenne kedved máskor segíteni egy hasonló akcióban, mint amit most az M0-ról szólt, vagy csak részt vennél a csepeli közéletben, használd az alábbi linkek valamelyikét: https://momentum.hu/csatlakozz/ CSATLAKOZNÉK A MOMENTUMHOZ (gomb)
https://momentum.hu/legyel-te-is-onkentes/ ÖNKÉNTES SZERETNÉK LENNI A MOMENTUMBAN) (gomb)

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretnéd a híreket hírlevél formájában is megkapni, itt iratkozz fel: https://momentum.hu/hirlevelek/politikus/dukan-andras-ferenc