Szabó Szabolcs országgyűlési képviselővel és a Momentum frakcióval közösen a 2024-es magyar költségvetéshez csepeli javaslatokat írtunk, amelyeket Szabó Szabolcs indítványként benyújtott az országgyűlés elé. Ezeket a javaslatokat a héten fogják tárgyalni a parlament illetékes bizottságai.

A három legfontosabb javaslatunk a csepeli közlekedést érinti. Ezek közül alább a Corvin-csomóponttal kapcsolatos javaslat összefoglalója olvasható.

A Corvin-csomópont kétszintessé alakítását számos alkalommal megígérte már a Fidesz-KDNP. Csepel egyetlen, Budapest belvárosa felé vezető kijáratán naponta több tehervonat halad keresztül jelenleg, minden egyes alkalommal hosszú időre elvágva Csepelt a belvárostól.

Ez az ügy nem tűr halasztást, a vasúti közlekedést a kormányzati tervek tovább szeretnék fejleszteni, mely csak akkor elfogadható, ha első lépésként a Corvin-csomópont kétszintessé válik, és a vasúti közlekedés nem keresztezi a Weiss Manfréd útról, a Teller Ede útról és a Kossuth Lajos utcáról érkező autós forgalmat.