Szabó Szabolcs országgyűlési képviselővel és a Momentum frakcióval közösen a 2024-es magyar költségvetéshez csepeli javaslatokat írtunk, amelyeket Szabó Szabolcs indítványként benyújtott az országgyűlés elé. Ezeket a javaslatokat a héten fogják tárgyalni a parlament illetékes bizottságai.

A három legfontosabb javaslatunk a csepeli közlekedést érinti. Ezek közül az alábbiban a csepeli Gerincút építéséhez kapcsolódó beadványunkat foglalom össze.

Elengedhetetlenül fontosnak tartjuk a csepeli gerincút második szakaszának megépítése és a II. Rákóczi Ferenc út kiszélesítését. Csepel és az egész Csepel-sziget jövőbeni fejlődésének kulcsa a Gerincút megépítése, hiszen a kerület iparterületeinek csak akkor van lehetősége a fejlődésre, és több száz új munkahely megteremtésére, amennyiben teljesen kiépül az M0 autóút felé a már meglévő, jelenleg rendkívül túlterhelt közúti kapcsolat.

Ezért tartalmazza a javaslat a beruházás folytatásának előkészítéséhez szükséges anyagi fedezet biztosítását. Sajnálatos módon a főváros kénytelen volt elállni az erre rendelkezésre álló pályázattól, mert a kormány megemelte a pályázathoz szükséges önrész arányát, amit a főváros már nem tudott kigazdálkodni a jelenlegi nehéz pénzügyi helyzetben.

A módosító javaslat most központi költségvetési forrásból biztosítaná a szükséges központi forrásokat.